21.10.2014 9:08

O Λουκάνικος έγινε γκράφιτι σε τοίχο στου Ψυρρή

ο πιο γνωστό τετράποδο που έγινε σύμβολο τωνδιαδηλωτών της Αθήνας, που έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, τραγούδι, θρύλος των social media, και που συμπεριλήφθηκε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς 2011 του περιοδικού ΤΙΜΕ, o Λουκάνικος γίνεται πλέον τμήμα του αστικού τοπίου της Αθήνας.

Ο χαμός του σκύλου που έζησε κυρίως στα Εξάρχεια και έφαγε τόσα δακρυγόνα όσα και οι διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος, προκάλεσε κύμα θλίψης και συγκίνησης στους Αθηναίους, ενώ η είδηση του θανάτου του προβλήθηκε και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο σκύλος μπορεί να πέθανε την περασμένη Ανοιξη, ωστόσο η απώλειά του έγινε γνωστή στις αρχές του μήνα.

Ετσι, οι τρεις γκραφιτάδες με τα καλλιτεχνικά ονόματα Martinez, N. Gramms και Smart απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στον Λουκάνικο, ζωγραφίζοντας σε τοίχο στου Ψυρρή τη μορφή του και τις φράσεις: «Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε» και «All Dogs Go to Heaven» - «όλοι οι σκύλοι πάνε στον παράδεισο».

Πηγή:  iefimerida.gr 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ