20.10.2015 11:30

Ο λόγος στη δικαιοσύνη

ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την έγγραφη καταγγελία γονέων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάρμοστη συμπεριφορά παιδαγωγού σε νηπιαγωγείο του Βροντάδου, και αφού οι πλειονότητα αυτών απομάκρυνε από το συγκεκριμένο σχολείο τα παιδιά του, κατέθεσαν χθες  στο πταισματοδικείο Χίου όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. « Η κλήση για μαρτυρία έγινε αυτεπάγγελτα. Εμείς πέρσι βάλαμε δικηγόρο και κατέθεσε έγγραφη αναφορά στην Δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου καταγγέλλαμε την συμπεριφορά της νηπιαγωγού. Βέβαια η απάντηση της πρωτοβάθμιας ήταν ότι με βάση τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης δεν κρίνεται απαραίτητη η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής εξέτασης», δήλωσαν στον «π» οι γονείς των παιδιών που κλήθηκαν σε απολογία.

«Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να εξηγήσουμε στην εν λόγω δασκάλα ότι η συμπεριφορά της αλλά και οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιεί τρομοκρατούν τα παιδιά μας με αποτέλεσμα αυτά να μην θέλουν να πάνε σχολείο. Εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε 4χρονα και 5χρονα παιδάκια», ανέφεραν απογοητευμένοι αλλά και προβληματισμένοι οι γονείς. «Το αποκορύφωμα ήταν όταν πριν ένα χρόνο παραμονές της 28ης Οκτωβρίου και ενώ είχε βάλει να ακούσουν τα παιδιά ένα τραγούδι της Σοφίας Βέμπο, έκλεισε τα στόματά τους με ζελοτέιπ, για να εξασκήσει όπως αργότερα μας είπε θέλοντας να δικαιολογήσει την ενέργειά της, την αίσθηση της ακοής τους! Πόσο παιδαγωγικό μπορεί να είναι αυτό;» αναρωτήθηκαν προσθέτοντας ότι το πρόβλημα με την συγκεκριμένη παιδαγωγό είναι χρόνιο αλλά λύση δεν βρίσκεται. «Μόλις οι γονείς αντιδρούν ηρεμεί για ένα χρόνο και μετά επανέρχεται δριμύτερη. Το αποτέλεσμα είναι το νηπιαγωγείο να έχει μείνει με 15 παιδιά. 4 μόνο στο νήπιο επειδή τα υπόλοιπα τα πήγαμε σε άλλα σχολεία και 10 καινούργια στο προνήπιο. Φανταστείτε λοιπόν που οδηγείται το σχολείο;», ανέφεραν.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ