25.7.2014 11:48

Ο Χίος ήρθε στη... Χίο

ΔΕΚΑΧΡΟΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΜΟΜΑΣΤΗΚΕ ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Το όνομα του «Χίος».  Ο τόπος καταγωγής του, οι ΗΠΑ. Ο 11χρονος Όουεν Χίος Πέρι βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ με τους γονείς του στο νησί μας από το οποίο έχει πάρει και το δεύτερο όνομα του.

Το ζεύγος Πέρι ήταν παντρεμένο ήδη δώδεκα χρόνια χωρίς να έχουν καταφέρει να κάνουν ένα παιδί. Βρέθηκαν τότε από τύχη ένα καλοκαίρι στο νησί μας. Ήθελαν να πάνε Κωνσταντινούπολη και ως ενδιάμεσο σταθμό χρησιμοποίησαν τη Χίο. Στην αρχή ήταν να παραμείνουν  στο νησί για λίγες ώρες αλλά τελικά παρέμειναν στα δωμάτια του Αλεξ Στουπά για κάποιες μέρες γνωρίζοντας και το νησί μας.

Έφυγαν αλλά ως φαίνεται στον δρόμο είχαν ήδη μαζί τους τον μικρό Χίο που λίγους μήνες αργότερα απροσδόκητα και κάνοντας έκπληξη πραγματική στους γονείς του ήρθε στη ζωή.

«Η γέννηση του μικρού για μας ήταν χαρά, ήταν έκπληξη, ήταν κάτι απροσδόκητο. Αυτά ακριβώς ήταν και η Χίος για μας. Γι αυτό κι όταν γεννήθηκε ο μικρός σκεφτήκαμε ότι Χίος θα ήταν ένα όνομα που θα ταίριαζε» είπε στον «π» η μητέρα του Χίος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ο μικρός Χίος είναι ενθουσιασμένος με το νησί. Έχει ήδη επισκεφτεί φέτος τη μήλο, τη Σαντορίνη, την Κω, τη Ρόδο και τώρα βρέθηκε στον τελευταίο και καλύτερο προορισμό του ταξιδιού του. Οι γονείς του, του είχαν υποσχεθεί ότι μετά τα δέκα του χρόνια θα τον έφερναν να γνωρίσει το νησί στο οποίο οφείλει το όνομα του.

Ο ίδιος ανυπομονεί να γνωρίσει τη Χίο, προς το παρόν δηλώνει ενθουσιασμένος με τον Άλεξ, τον οποίο όλη η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως πραγματικό συγγενή αλλά και με το... αυγολέμονο για το οποίο ξετρελαίνεται.

Μάλιστα δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο που εργάζονται οι δικοί του, αρχαία ελληνικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ