12.10.2012 21:32

Ο εθελοντισμός στο… καπάκι

- ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜεΑ

Η ιδέα προέκυψε αρχικά σαν αστείο. Δειλά, δειλά όμως άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Χρόνο με χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες μας μικροί και μεγάλοι προσπαθούν έχοντας έναν κοινό στόχο: Να συγκεντρώσουν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, για να δοθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ στον Οίκο Αγάπης.
Πέρσι συγκεντρώθηκαν από σχολεία, καφετέριες, καταστήματα εστίασης και ιδιώτες και προσφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Οίκο Αγάπης 2000 κιλά καπάκια.
 
Ο σύλλογος με τη σειρά του τα «πουλά» στη Χιώτικη Βιοτεχνία πλαστικού στο Μηλιγκά και έχει ένα κάποιο εισόδημα για τις αυξημένες ανάγκες του. « Η λειτουργία της χιώτικης βιοτεχνίας πλαστικού στο Μηλιγκά μας έχει λύσει τα χέρια. Δε χρειάζεται η μεταφορά των καπακιών στην Αθήνα, αλλιώς τα μεταφορικά θα ήταν πολύ περισσότερα από όσα πιθανά να είχαμε κέρδος από αυτήν την πρωτοβουλία» μεταφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Αν. Κώσταλου.
 
Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η πρωτοβουλία με άλλες ανάλογες ανά την Ελλάδα αμφιβόλου ίσως γνησιότητας οι οποίες συγκεντρώνουν καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξίδιων. «Εδώ, μαζεύουμε τα καπάκια, τα πάμε στη βιοτεχνία και μας δίνουν μισό ευρώ στο κιλό», λέει η κ. Κώσταλου.
Ο κόσμος πάντως ολοένα και δείχνει πιο ευαισθητοποιημένος απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια. Η συγκέντρωση των καπακιών συνεχίζεται και ο στόχος για όλους είναι να καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ των δυο τόνων.
Η δυσκολία έγκειται στο να αποκτήσει ο καταναλωτής τη συνήθεια μαζί με το μπουκαλάκι του να μην πετά το καπάκι. Αυτό είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο βήμα. Μεγάλοι και ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι τα μικρά παιδιά που ως καλοί δέκτες παρακινούν και τους μεγαλύτερους σε αυτή τη διαδικασία. Το επόμενο βήμα θα ήταν ίσως να υπήρχε ανάλογη ευαισθητοποίηση προς αυτήν την κατεύθυνση κι από δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και γενικά πολυσύχναστους και πολυπρόσωπους εργασιακούς χώρους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ