12.11.2019 9:35

«Ο εμπρησμός εξυπηρετεί τον διχασμό ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες»

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για το περιστατικό στον Άγιο Χαράλαμπο

Την όσο το ταχύτερο δυνατόν διαλεύκανση της υπόθεσης του εμπρησμού του Αγίου Χαράλαμπου του Χαλκειούς, ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου κάνοντας παράλληλα λόγο για οσμή προβοκάτσιας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της πυρπόλησης της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός. Η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέτοιες ενέργειες έχουν έντονη την οσμή της προβοκάτσιας και στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα σύμφωνα με τα δικαιώματα τους. Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση  ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και τους πρόσφυγες, την ώρα που χρειάζεται σύμπνοια και κοινή δράση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο στο Χαλκειός και σε όλο το νησί, να προβληματιστεί το ποιοι είναι αντικειμενικά αυτοί που θέλουν να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα λόγω της όξυνσης του προσφυγικού  μεταναστευτικού προβλήματος, που η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τουρκία με τις πολιτικές τους, μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας.-

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ