13.3.2014 6:08

Ο εφοριακός τρελάθηκε

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ιστορίες καθημερινής τρέλας βιώνουν λογιστές και συναλλασσόμενοι με την εφορία, μετά από την κατάργηση του δικαστικού τμήματος της  Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ και την υπαγωγή του στη Μυτιλήνη.

Τα προβλήματα γίνονται  ολοένα και περισσότερα πολύ δε μάλλον όταν αυτά άπτονται στη διάθεση για συνεργασία κι εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του γειτονικού νησιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι συμβιβασμοί, καθημερινό κι απλό φαινόμενο αφού μπορεί να αφορά στην πληρωμή ενός προστίμου ή κάποιας πιο σημαντικής παράβασης. Μέχρι πρότινος αν κάποιος συμπολίτης μας έπρεπε να πληρώσει ένα πρόστιμο σε βάρος του, 100 ευρώ, είχε το δικαίωμα να πληρώσει μέσα σε συγκεκριμένο χροντικό διάστημα τα μισά. Αυτό είναι ένας συμβιβασμός. Έχοντας την πλήρη συνεργασία με την υπάλληλο στη Μυτιλήνη και στέλνοντας ένα απλό πληρεξούσιο η διαδικασία προχωρούσε αυθημερών και οι Χιώτες εξυπηρετούνταν χωρίς επιπλόεν κόστος σε χρόνο και χρήμα.

Η νέα κατάσταση

Η υπάλληλος έφυγε και τόσο ο αντικαταστάτης της όσο και ο Έφορος της Μυτιλήνης αρνούνται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και ζητούν από τους λογιστές της Χίου, ή να ορίσουν με πληρεξούσιο έναν  λογιστή από τη Μυτιλήνη ή να ταξιδεύουν στο γειτονικό νησί για να προχωρήσει το αίτημα του συμβιβασμού. Το παράλογο του θέματος έχει ήδη καταγγείλλει ο Σύλλογος Λογιστών Χίου, ζητώντας την επίλυση του. «Για να πληρώσεις ένα πρόστιμο 100 ευρώ θα πρέπει τουλάχιστον να πληρώσεις τα μισά σε εισιτήρια. Είναι υπερβολικό αυτό το πράγμα και παράλογο και ζητάμε να δοθεί λύση» δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος των λογιστών Χίου, Τ. Μακρίδης.

Μπορεί σε μια ηπειρωτική περιοχή να μην είναι ζήτημα η απόσταση από τη μια ΔΟΥ στην άλλη, παίρνεις το αυτοκίνητο και πας, αλλά για τα νησιά σίγουρα για αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει κεντρικά να δοθεί άλλη λύση.

Κατά τα άλλα με την κατάργης και συγχώνευση υπηρεσιών των ΔΟΥ δε θα άλλαζε τίποτα στις συναλλαγές του πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ