4.1.2017 11:59

Ο Δημήτρης Κοντολιός στα δημοτικά έδρανα του Ridgefield

Δημοτικός σύμβουλος στο προάστιο Ridgefield της Νέας Υερσέης εκλέχθηκε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά Δημήτρης Κοντολιός κατορθώνοντας να προσελκύσει στην κάλπη ένα μεγάλο μέρος πολιτών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Ridgefield, οι οποίοι τον ψήφισαν μαζικά.

Ο Δημήτρης Κοντολιός ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την ενεργό πολιτική καταφέρνοντας να εκλεχθεί τον περασμένο Νοέμβριο Δημοτικός Σύμβουλος με μοναδικό του στόχο όπως επισημαίνει να ενώσει την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο  έλληνας νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ridgefield είναι  Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,  υπηρετεί την Ελληνική Κοινότητα ως Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Ν.Υ, υπήρξε πρώην-Πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά επί δέκα συνεχή έτη και είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υερσέης.  Έχει συμμετάσχει με άλλους ηγέτες της Ομογένειας στην ενημέρωση και διαφώτιση των Αμερικάνικων δημοσίων φορέων σχετικά με τα εθνικά και πολιτικά θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Το καλοκαίρι του 2016 ο Δημήτρης Κοντολιός έλαβε την πνευματική Ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου μετά από πρόσκληση στο γραφείο του στην Νέα Υόρκη. Στο πλευρό του βρίσκονται και οι Ελληνο-Αμερικανοί Βουλευτές του Κογκρέσου, με πρωτεργάτη τον Κώστα (Γκας) Μπιλιράκη. Τον στηρίζει επίσης ο πατριώτης και προσωπικός του φίλος και πρώην Πολιτειακός Βουλευτής της Νέας Υόρκης, Ματθαίος Μιρώνης.  Ο κ. Κοντολιός είναι επίσης ενεργό μελος της Εκκλησίας της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Fairview, της Νέας Υερσέης.

 Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου στο κοινοτικό κέντρο του Ridgefield της οδού 725 Slocum στις 19:00μμ, ο  Δημήτρης Κοντολιός θα ορκιστεί Δημοτικός Σύμβουλος.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ