3.1.2017 16:19

Ο Άϊ Βασίλης δεν πέρασε από την τοπική αγορά [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017», ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ «π» Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ ΦΡ. ΣΕΡΓΗΣ

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα μπήκε το 2017 για τους εκατοντάδες επαγγελματίες και καταστηματάρχες του κέντρου της Χίου που μαζί με το πέρασμα του 2016 είδαΝ και τις ελπίδες τους για οικονομική ανάταση έστω και μερικών ημερών να εξανεμίζονται.

Η βαρυχειμωνιά της τελευταίας εβδομάδας φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο στον καιρό αλλά και στις τσέπες των καταστηματαρχών που αποτιμώντας την εορταστική περίοδο είδαν το τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα, αφού η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο δυνατό.

Όπως λένε τα χρήματα από μισθούς, συντάξεις και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα δεν έπεσαν στην πραγματική οικονομία αφού κάλυψαν τις τρύπες σε υποχρεώσεις όπως τα τέλη κυκλοφορίας, η δόση του ΕΝΦΙΑ ή οι δόσεις από δάνεια και κάρτες.

Τον ορατό πλέον κίνδυνο, το νέο έτος να συνοδευτεί με νέα λουκέτα στην τοπική αγορά επεσήμανε στο politischios.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Φρ. Σέργης λέγοντας ότι πρόκειται για ένα αναπόφευκτο ενδεχόμενο που έρχεται ως απόρροια των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

«Ποιος καταστηματάρχης μπορεί να κρατά ανοιχτό ένα μαγαζί για να βγάζει 20 και 30 ευρώ την ημέρα; Ως πότε θα το κάνει; Φυσικά και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που χρωστούν σημαντικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία είναι αδύνατο να επιβιώσουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ