6.12.2012 19:46

Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και για τα παιδιά των ανέργων

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΔΩΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ

Το εργαστήρι του Αη Βασίλη, θυμίζει αυτές τις μέρες το Εργατικό Κέντρο Χίου, που έχει κατακλειστεί από λογής- λογής κουτιά με παιχνίδια για τα παιδιά των άνεργων του νησιού μας.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες από το Εργατικό Κέντρο, που απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για τη συγκέντρωση παιχνιδιών, προκειμένου να δοθούν στις οικογένειες εκείνες που οι γονείς αδυνατούν να αγοράσουν τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τα παιδιά τους.

 

Τα χρήματα σε έλλειψη αλλά η ανθρωπιά σε αφθονία

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από το κάλεσμα του Εργατικού κέντρου και δεκάδες μεμονωμένοι συμπολίτες μας, σούπερ μάρκετ, καταστήματα παιχνιδιών ακόμη και ο Στρατός προσέτρεξαν να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια αποδεικνύοντας πως στις μέρες μας μπορεί τα χρήματα να είναι είδος προς εξαφάνιση αλλά η ανθρωπιά υπάρχει κι ίσως να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηθεί η προσπάθεια να ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο.

Ήδη στο Εργατικό Κέντρο έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 200 δώρα τα περισσότερα από τα οποία είναι καινούργια.

«Έχουμε μαζέψει πάρα πολλά δώρα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και το ευχάριστο είναι ότι πολλοί αγόρασαν καινούργια παιχνίδια για τα παιδιά. Υπάρχει ανταπόκριση και από τα σούπερ μάρκετ και από τα καταστήματα παιχνιδιών αλλά και ο Στρατός ενδιαφέρθηκε να συμμετέχει. Όλα αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αισθάνεσαι πως ο κόσμος έχει ανθρωπιά, συμπάσχει με τον συνάνθρωπο του και θέλει να προσφέρει», δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τ. Κώσταλος.

Τα ξωτικά

Οι εργαζόμενοι το Εργατικού κέντρου εκτελούν χρέη ξωτικών του Αη Βασίλη. Συγκεντρώνουν τα δώρα, τα ελέγχουν, τα πακετάρουν και καταγράφουν εκείνους που επιθυμούν να τα παραλάβουν για τα παιδιά τους.

Η διαδικασία είναι απλή. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι συμπολίτες μας με την κάρτα ανεργίας τους (εκτός από τους οικοδόμους οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν την κάρτα ενσήμων του 2012 με κάτω από 50 μεροκάματα) να δηλώνουν στο Εργατικό Κέντρο ότι επιθυμούν να παραλάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν τον αριθμό των παιδιών τους, την ηλικία τους και το φύλο. Το δώρο θα παραλαμβάνεται από τους γονείς μετά από τη διαλογή του Εργατικού κέντρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Οι εγγραφές θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο από Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:00 και 17:30-19:30, εκτός του απογεύματος της Τετάρτης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22710-23550.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ