4.5.2016 16:13

Νομικό πρόσωπο για τον ρουκετοπόλεμο εξήγγειλε ο Μ. Βουρνούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Στον αντίποδα όσων φέτος οδήγησαν στη μη πραγματοποίηση του Ρουκετοπόλεμου ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ανακοίνωσε τη δημιουργία Νομικού Προσώπου της Χίου που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό την διοργάνωση και την προώθηση του εθίμου από εδώ και στο εξής.

Θέλοντας να εξηγήσει τη στάση του Δήμου όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Βουρνούς ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ  ότι οι φετινές εξελίξεις δεν αποτελούσαν πρόθεση του Δήμου Χίου, ο οποίος όπως είπε, αναλαμβάνει μόνο τα γενικά μέτρα προστασίας, κατοίκων, συνεργείων και επισκεπτών.

«Ο Δήμος δεν διοργανώνει τον ρουκετοπόλεμο γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Θα πρέπει να υπάρξει μία θεσμική κατοχύρωση ώστε το έθιμο να πραγματοποιείται με όρους σύγχρονης κοινωνίας. Να διασφαλίζει συνεργεία, κατοίκους κι επισκέπτες. Ο ρουκετοπόλεμος άρχιζε να φουσκώνει σε υπερβολικό βαθμό και βρέθηκε έκθετος στην τυχαιότητα όποιου πολίτη θελήσει να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τον νόμο», είπε ο Μ. Βουρνούς.

Τέλος ο Δήμαρχος σημείωσε ότι στόχος του Νομικού Προσώπου που θα είναι είτε σε μορφή συνεταιρισμού είτε σε μορφή συλλόγου θα είναι η διεξαγωγή του εθίμου στη σωστή κλίμακα, καθώς και η συμμετοχή κατοίκων μόνο από τον Βροντάδο.

«Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και αυτό είναι έργο των βουλευτών», κατέληξε ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ