4.5.2016 16:13

Νομικό πρόσωπο για τον ρουκετοπόλεμο εξήγγειλε ο Μ. Βουρνούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Στον αντίποδα όσων φέτος οδήγησαν στη μη πραγματοποίηση του Ρουκετοπόλεμου ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ανακοίνωσε τη δημιουργία Νομικού Προσώπου της Χίου που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό την διοργάνωση και την προώθηση του εθίμου από εδώ και στο εξής.

Θέλοντας να εξηγήσει τη στάση του Δήμου όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Βουρνούς ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ  ότι οι φετινές εξελίξεις δεν αποτελούσαν πρόθεση του Δήμου Χίου, ο οποίος όπως είπε, αναλαμβάνει μόνο τα γενικά μέτρα προστασίας, κατοίκων, συνεργείων και επισκεπτών.

«Ο Δήμος δεν διοργανώνει τον ρουκετοπόλεμο γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Θα πρέπει να υπάρξει μία θεσμική κατοχύρωση ώστε το έθιμο να πραγματοποιείται με όρους σύγχρονης κοινωνίας. Να διασφαλίζει συνεργεία, κατοίκους κι επισκέπτες. Ο ρουκετοπόλεμος άρχιζε να φουσκώνει σε υπερβολικό βαθμό και βρέθηκε έκθετος στην τυχαιότητα όποιου πολίτη θελήσει να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τον νόμο», είπε ο Μ. Βουρνούς.

Τέλος ο Δήμαρχος σημείωσε ότι στόχος του Νομικού Προσώπου που θα είναι είτε σε μορφή συνεταιρισμού είτε σε μορφή συλλόγου θα είναι η διεξαγωγή του εθίμου στη σωστή κλίμακα, καθώς και η συμμετοχή κατοίκων μόνο από τον Βροντάδο.

«Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και αυτό είναι έργο των βουλευτών», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ