14.10.2014 14:22

Νοιώθουν απροστάτευτοι από τον Έμπολα

Εντείνονται τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Έμπολα στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων, μεταξύ των οποίων επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στελεχών του ΕΚΕΠΥ.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άμεση στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, πλήρως ενημερωμένο για το νέο ιό.
Επίσης, επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές θα συμπληρώνουν μία κάρτα- ερωτηματολόγιο και ανάλογα θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό Έμπολα.
Στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και σε βάθος για τον ιό, τον τρόπο μετάδοσής του και τα συμπτώματα των ασθενών, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με μετανάστες.

Ενημερώνονται αυτοβούλως

Ήδη με εντολή από το Υπουργείο Υγείας εξοπλίστηκαν  με επιπλέον μάσκες και γάντια από το «Σκυλίτσειο» το Λιμενικό και η Αστυνομία.

Ωστόσο λιμενικοί και αστυνομικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους, λόγω των επαφών που έχουν με τους μετανάστες, αλλά και της αναμενόμενης αύξησης της ροής του μεταναστευτικού ρεύματος. «Από τη μια δεν γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, από την άλλη δεν ξέρουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Είμαστε ανήσυχοι γιατί στην ουσία είμαστε στην πρώτη γραμμή» ανησυχεί έκδηλα υπάλληλος του Λιμενικού. «Δεν είμαστε μόνο εμεί. Είναι και οι οικογένειες μας που πρέπει να προστατέψουμε και τα μέτρα τα ακούμε αποσπασματικά χωρίς να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για νησιά όπως η Χίος που αποτελούν πύλες εισόδου».

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του προσωπικού σήμερα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενημερωτική εκδήλωση στην οποία για τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης τους θα μιλήσουν ο φαρμακοποιός Γ. Μαρής και ένας λοχαγός μικροβιολόγος της 96 ΑΔΤΕ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ