10.12.2016 11:05

Νοικοκυροσύνη ή κατάντια;

ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΟΡΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ταιριάζει απόλυτα με την κακή ψυχολογία της αγοράς ο  ανύπαρκτος γιορτινός φωτισμός και στολισμός των δημόσιων χώρων, ή αν θέλετε τονίζει και υποδηλώνει την εικόνα, την έλλειψη  ρευστότητας που υπάρχει και διαμορφώνει το κλίμα.

Το καραβάκι στην πλατεία και ένα δέντρο απέναντι από το Εργατικό κέντρο, στην Κρήνη Μελέκ πασά είναι οι μόνες ευχάριστες εικόνες που μας θυμίζουν αμυδρά ότι οι μέρες είναι γιορτινές. Αν αυτό είναι δείγμα νοικοκυροσύνης του δήμου που φροντίζει να προστατεύει το σχεδόν άδειο ταμείο του ή κατάντια για ένα νησί σαν τη Χίο, το κρίνει καθημερινά ο κόσμος. Σίγουρα η εικόνα είναι καταθλιπτική και  συνδιαμορφώνει αυτό που λέει ο περισσότερος κόσμος. Ότι δεν έχει καταλάβει, δεν έχει συνειδητοποιήσει, δεν αισθάνεται ότι ήλθαν οι γιορτές. Η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη στην Απλωταριά με τα εναέρια φωτιστικά, αλλά και οι καταστηματάρχες δεν έχουν στολίσει τα καταστήματα τους, προφανώς για να μειώσουν τα έξοδα την επιχείρησης τους.

Προκυμαία

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη στην προκυμαία, όπου το Λιμενικό ταμείο  την έχει στολίσει χρησιμοποιώντας παλιό  υλικό που είναι σε καλή κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι η σκοτεινή εικόνα του εμπορικού κέντρου ταιριάζει απόλυτα με την κακή ψυχολογία της αγοράς.

 

Χανδρής

Η εταιρία Χανδρή τηρεί απαρέγκλιτα την παράδοση που έχει δημιουργήσει με τον καλαίσθητο φωτισμό του ξενοδοχείου. Το φωτισμένο δέντρο είναι το σήμα κατατεθέν του λιμανιού αυτή την περίοδο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ