3.2.2015 14:23

Νοικοκυρεύεται [BINTEO]

ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΗ

Μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν στην καθημερινή εικόνα της προκυμαίας και στην διευκόλυνση πεζών και καταστημάτων, έρχονται να νοικοκυρέψουν τα διαχρονικά προβλήματα που παρουσιάζονται.
 
Στη σημερινή του συνεδρίαση το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε πρώτα από όλα ότι οι καταστηματάρχες έχουν προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο να καταθέσουν αιτήσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με τιμές που είναι διαφορετικές ανά τετραγωνικό μέτρο για εκείνους που βρίσκονται στη δυτική πλευρά (30 ευρώ ανά τ.μ.) κι άλλες για εκείνους του Νότου (20 ευρώ/ ανά τ.μ.) για εκείνους που είναι βόρεια και νότια της προκυμαίας.
 
Παράλληλα, αφαιρούνται με σημερινή απόφαση όλα τα μαρμάρινα κολονάκια από τον κεντρικό πεζόδρομο της προκυμαίας και ήδη αναζητούνται τρόποι για την αντικατάστασή τους από άλλο μέσο αποτροπής στάθμευσης και προστασίας των πεζών. 
Τέλος, τα διαδικαστικά απομένουν για μια σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι.
 
Οι εργασίες για την αποβολή της λάσπης από την λιμενολεκάνη αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας ράμπας φόρτωσης/εκφόρτωσης πλοίων στο χώρο πρόσδεσης τους. 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ