4.9.2012 16:11

Νοικιάζεται όπως είναι επιπλωμένο

ΑΠΟ 250-330 ΕΥΡΩ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Στο κυνήγι της ενοικίασης φθηνής φοιτητικής στέγης, ρίχνονται χιλιάδες οικογένειες που είδαν τα παιδιά τους να παίρνουν το εισιτήριο για κάποια σχολή ΑΕΙ και ΤΕΙ μακριά από το πατρικό τους.
Η ανακοίνωση των βάσεων έβαλε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, σηματοδοτώντας την έναρξη του άγχους για το «στήσιμο» του φοιτητικού νοικοκυριού μακριά από την οικογένεια.
Στα ίδια με πέρσι
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης διαμορφώνει κι εδώ σε απόλυτο βαθμό την τιμολογιακή πολιτική. Η μειωμένη προσφορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση έχουν διατηρήσει τις τιμές στα ίδια με πέρσι επίπεδα.
Η αναζήτηση ξεκινά κατά κανόνα  με την αγορά μιας εφημερίδας μέσω των μικρών αγγελιών κι αν μέσω αυτών η προσπάθεια αποβεί άκαρπη, σειρά έχουν τα  Κτηματομεσιτικά γραφεία. «Οι καλές γκαρσονιέρες ενοικιάζονται περίπου προς 250-330 ευρώ και τα διαμερίσματα πάνω από 300 ευρώ. Αυτές είναι οι τιμές που διαμορφώνονται φέτος», σημειώνει ο Γ. Μπελαβίδας από το μεσιτικό γραφείο 48 ώρες.

Και καλό και φθηνό
Οι υποψήφιοι ενοικιαστές, είναι πολύ πιο «ψαγμένοι». Προτιμούν να δουν πολλά και να επιλέξουν το καλύτερο συνδυάζοντας τη σύγχρονη κατασκευή, την περιοχή και την καλύτερη δυνατή τιμή.  «Οι περισσότεροι προτιμούν καινούργια σπίτια και κυρίως κοντά στα πανεπιστήμια. Επίσης κορυφαία στις προτιμήσεις είναι τα επιπλωμένα καθώς και εκείνα που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση για οικονομία στο πετρέλαιο και γενικά οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στο φτηνό και το καλό», αναφέρει κτηματομεσίτης με εμπειρία χρόνων στο χώρο.
Το παραπάνω επιβεβαιώνει και η Πλ. Σκουλούδη από το ομώνυμο κτηματομεσιτικό συμπληρώνοντας ότι κατά μέσω όρο ένα φοιτητικό σπίτι στη Χίο κοστολογείται από 230-290 ευρώ.
Οι άλλοι πέφτουν εμείς μένουμε
Σε σχέση πάντως με την υπόλοιπη Ελλάδα οι τιμές των διαμερισμάτων είναι πιο «τσιμπημένες», λόγω της μικρής προσφοράς σε σχέση με τη μεγάλη ζήτηση.  Στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός των μεγάλων φοιτητουπόλεων, λόγω κρίσης τα ενοίκια έχουν πέσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα οι νεόδμητες γκαρσονιέρες ξεκινούν από 200 και φτάνουν ως 300 ευρώ ενώ τα καινούργια δυάρια έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ και φτάνουν στην κορυφή με 420 ευρώ στις πιο «περιζήτητες» περιοχές.
Την ίδια ώρα, στη Μυτιλήνη οι γκαρσονιέρες ενοικιάζονται από 160-280 και τα δυάρια από 250-300.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ