12.3.2013 11:54

Νισάφι πια!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΟΥΚΑ, ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο και τρίτη μέσα στο τελευταίο δίμηνο

γίνεται στόχος διαρρηκτών το κρεοπωλείο της οικογένειας Σούκα στην οδό Ράλλη. Κυριολεκτικά τους έχουν ρημάξει, αλλά το χειρότερο είναι ότι και αισθάνονται απροστάτευτοι.

Το περιστατικό

Αυτή τη φορά οι δράστες, που πρέπει να γνωρίζουν καλά το κατάστημα και την περιοχή, εισέβαλλαν στο κρεοπωλείο ξημερώματα Σαββάτου 9 προς Κυριακή 10 Μαρτίου, καταστρέφοντας την κεντρική του είσοδο.

Η λεία τους ήταν 150 ευρώ, που είχαν στην ανοικτή ταμειακή μηχανή ως δόλωμα, όπως κάνουν όλοι οι καταστηματάρχες της περιοχής, για να μην τους πάρουν ή καταστρέψουν την ταμειακή μηχανή και μπλέξουν με την πολιτεία, που δεν την ενδιαφέρει αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πέσει αποδεδειγμένα θύμα ληστείας.

Ανασφάλεια

 Όπως  επισημαίνει σωστά ο Γιάννης Σούκας χειρότερο από τα αποτελέσματα της διάρρηξης είναι το αίσθημα της έλλειψης ασφάλειας, αφού αισθάνονται ανυπεράσπιστοι στις ορέξεις των διαρρηκτών που πρέπει να ανήκουν στο γνωστό κύκλωμα των οικογενειών που λυμαίνονται την αγορά τα τελευταία χρόνια, όπως πιστεύει και η αστυνομία.

Αστυνόμευση και φωτισμός

Το φάσμα των ελλείψεων που επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας είναι η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φωτισμού. Οι περίοικοι διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε η αστυνομία ασχολείται μόνο με την επίδοση κλήσεων για παράνομο πάρκιγκ.

Η αστυνομία απαντά ότι από την πλευρά της συνήθως εξιχνιάζει αυτές τις υποθέσεις, παρά τις υπαλληλικές ελλείψεις που έχει, αλλά σύμφωνα με τα θύματα, είναι  απορίας άξιο πως οι γνωστοί δράστες κυκλοφορούν συνεχώς έξω ελεύθεροι, με αποτέλεσμα το αίσθημα της ατιμωρησίας να οπλίζει τα χέρια τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ