12.11.2012 17:26

Νεύμα αδιόριστων καθηγητών σε ΣΔΟΕ για όσους διορισμένους αισχροκερδούν

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα διορισμένοι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης με ευρύτατο καθημερινό πρόγραμμα ιδιαίτερων μαθημάτων. Το Σωματείο των αδιόριστων συναδέλφων τους εξετάζει ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα περικόψει την τάση αισχροκέρδειας που έχει κυριεύσει πολλούς από αυτούς και περιορίζει ασφυκτικά την επαγγελματική αποκατάσταση των αδιόριστων είτε σε φροντιστήρια, είτε σε ιδιαίτερα μαθήματα  με νόμιμα παραστατικά.
 
«Θα ήταν ουτοπία να πιστέψουμε ότι με τις κινήσεις μας θα πατάξουμε την παραπαιδεία. Ξέρουμε ότι τα ιδιαίτερα δεν είναι νόμιμα, όμως, όπως έχουν εξελιχθεί οι μισθοί των εκπαιδευτικών, είναι θεμιτά για να ζήσει ο εκπαιδευτικός και η οικογένεια του. Δεν κινούμαστε εναντίον εκείνου που, χωρίς άλλη επιλογή, υποχρεώνεται να κάνει περιορισμένο αριθμό ωρών ιδιαίτερης διδασκαλίας. Όμως είμαστε πια αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε εκείνους που εδώ και χρόνια μόνιμα αισχροκερδούν εναντίον συναδέλφων τους, μαθητών και οικογενειών να συνεχίσουν», αποκαλύπτει με δηλώσεις του στον «π» ο κ. Νίκος Μανδρόχαλος, πρόεδρος του Σωματείου Αδιόριστων Καθηγητών Χίου.
 
Εμπόδιο στη νομιμότητα
Το ξεχείλωμα των ορίων από συγκεκριμένους καθηγητές «πολύ υψηλής ταρίφας» έχει ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται πολλοί από τους αδιόριστους να ενεργούν νόμιμα με τη σειρά τους. Η έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών σημαίνει αυτόματη έναρξη επαγγέλματος και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να το αποφεύγουν, αφού στους νέους καθηγητές απομένουν τα … ψίχουλα των ιδιαιτέρων μαθημάτων, ως άγνωστοι ακόμα στην εκπαιδευτική κοινότητα. «Πώς ένας αδιόριστος, με ελάχιστες ώρες ιδιαιτέρων, να ανταπεξέλθει στις απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές;», αναρωτιέται ο κ. Μανδρόχαλος.
 
Διερευνητικές επαφές
Ήδη το Σωματείο έχει προχωρήσει στις πρώτες διερευνητικές επαφές για να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μη θιγεί από την παρέμβαση του ο καθηγητής που συμπληρώνει απλά τον πενιχρό μισθό του, αλλά να πέσουν στην τσιμπίδα των ελεγκτικών μηχανισμών εκείνοι που εδώ και χρόνια απροκάλυπτα θησαυρίζουν, με τιμές εξωφρενικές και καταθέσεις που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν από τη νόμιμη επαγγελματική τους δραστηριότητα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ