12.11.2014 13:02

Νέος ανάδοχος για το α τμήμα του Περιφερειακού

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/12 2015

Αδυσώπητος εχθρός έχει γίνει ο χρόνος για τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα του Δήμου της Χίου. Κάθε μέρα είναι πολύτιμη για να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μέχρι τις 31/12 του 2015, ώστε να μπορούν να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ και να μην απενταχθούν.

Αυτή τη φορά στον αγώνα για την επιτάχυνση  των διαδικασιών, μπαίνει το πρώτο τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου.

 

Το ιστορικό

Το έργο είχε κατοχυρωθεί στην Ασφαλτική Λατομική ΑΕ αλλά μέχρι στιγμής από την εταιρία δε διαφαίνεται κανένα ενδιαφέρον για την έναρξη των εργασιών σε αυτό.

Προκειμένου να διασφαλίσει την εκτέλεση του έργου, ο Δήμος ξεκινά εκ νέου τη διαδικασία ζητώντας από εταιρείες να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά και τις εγγυητικές επιστολές τους και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εκτέλεση του έργου με την προϋπόθεσή ότι θα το ολοκληρώσουν μέχρι τις 31/12 του 2015. Δυο εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε να δοθεί το έργο στην P and C DEVENOPMENT S.A.

 

Τα βήματα

Στην ουσία βρισκόμαστε πάλι στην εκκίνηση της διαδικασίας. Πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση του δήμου για ανάθεση του έργου στην προηγούμενη εταιρεία, να επικυρωθεί η νέα και να κατοχυρωθεί για να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου που θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών. Κι από κει και πέρα ξεκινά ο αγώνας ταχύτητας προκειμένου να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα ανακύψουν στο εργοτάξιο (καιρικές συνθήκες, αρχαιολογία, κ.λπ.) έτσι ώστε αυτό να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή και προτεραιότητα αφού ανακινήθηκαν οι διαδικασίες τόσο για το πρώτο όσο και για το τέταρτο τμήμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ