6.11.2015 17:32

Νεκρώνει ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΘΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ένωσαν τις φωνές τους και τα αιτήματά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ΟΤΑ, ΕΛΜΕ, ο σύλλογος ΑμεΑ   και τα σωματεία των συνταξιούχων ναυτικών, ΙΚΑ, δημοσίου και  Αστυνομικών υπαλλήλων,  στην κοινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν την Παρασκευή στο εργατικό κέντρο με αφορμή την πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κώστας Λίνας προσκάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην απεργία και στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιηθεί στην είσοδο της Απλωταριάς το πρωί της Πέμπτης « Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο όλων. Πλήττει όλους τους εργασιακούς κλάδους και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά με την καταιγίδα φόρων που επιβάλλει», είπε ο Κώστας Λίνας.

Συντεταγμένοι οι εκπρόσωποι όλων συνταξιούχων καταδίκασαν τις άδικες και άφρονες όπως είπαν πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν επιφέρει φοροκαταιγίδα και περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ζητώντας από τα μέλη των σωματείων τους να συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων και ο σύλλογος ΑΜεΑ Χίου με την πρόεδρο του Σ. Μιχάλα να δηλώνει την συμπαράστασή της στον αγώνα. « Όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας και τα προβλήματα είναι αλληλένδετα», δήλωσε η Σ. Μιχάλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Χίου Αγγ. Γκιουβέτση αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου της επισημαίνοντας ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων στις διεκδικήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ