9.8.2012 11:15

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΌ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μόνο λίγο καιρό ησύχασαν οι ασφαλισμένοι και ηρέμησαν οι τσέπες τους από τις πληρωμές φαρμάκων και ξεκινούν και πάλι τα προβλήματα. Φρένο στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων αναμένεται να βάλουν οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύριονται για την αδυναμία του οργανισμού να εξοφλήσει τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαΐου. Όπως καταγγέλλουν τα χρέη τους διογκώνονται και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες φαρμάκων. Έως σήμερα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει 90 από τα 207 εκατομμύρια του Μαϊου και εκκρεμεί και ο Ιούνιος.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αυ ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου. Αν δεν γίνουν οι πληρωμές τότε αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα με αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ απειλούν και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι από την Δευτέρα 20 Αυγούστου ζητώντας και αυτοί όλα τα οφειλόμενα τα οποία φτάνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ για το 2012. Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλει άλλα 570 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές των δύο προηγούμενων ετών (2010 και 2011).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ