20.8.2013 18:14

Νέα σύλληψη για τo βαρύ οπλισμό στο σκάφος στη Χίο

Μέρα με τη μέρα ξετυλίγεται όλο και περισσότερο το κουβάρι της υπόθεσης με το βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε σε σκάφος στη Χίο πριν από μερικές μέρες. Πρόκειται για έναν νεαρό 21 ετών ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Καρδίτσα και συνελήφθη από άντρες της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 21χρονος φέρεται να είχε βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Υπενθυμίζεται ότι το φουσκωτό είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο έλληνες και δύο αλλοδαποί.

Οι τέσσερις μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία βαρύ οπλισμό: δύο αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο πιστόλια των 9mm, 195 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις γεμιστήρες, δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας και δύο πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή. Μετέφεραν, επίσης, έξι σημαίες της οργάνωσης DHKC, καθώς και μία εκτύπωση ψηφιακού χάρτη στην οποία απεικονίζεται η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης.

http://www.koutipandoras.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ