Κοινωνία

16/6/14 11:34

τελ. ενημ.: 17/6/14 10:32

Νέα σύλληψη 26 Τούρκου διακινητή το βράδυ της Κυριακής

"ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ" ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΚΟΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας 26χρονος Τούρκος διακινητής και δεκαεπτά παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.

Συγκεκριμένα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” εντόπισε ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία με προορισμό τα τουρκικά παράλια.

Τελικά, το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε και μέλη του πληρώματος του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που επιβιβάστηκαν σε αυτό, συνέλαβαν τον χειριστή του καθώς και δεκαεπτά (17) παράνομους μετανάστες.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου όπου και παραδόθηκαν σε στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σκυλίτσειο της Χίου για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Μετά και τη συγκεκριμένη άφιξη ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν από τα έναντι μικρασιατικά παράλια φθάνει τα 85 άτομα. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης σημείωσε ότι ήδη εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα χώρο τόσο στο κέντρο κράτησης Μερσινιδίου όσο και στους οικίσκους του Λιμεναρχείου. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση