16.7.2016 14:37

Νέα σελίδα για τον Ροταριανό Όμιλο Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Σε νέα φάση δραστηριοποίησης μπαίνει ο τοπικός Ροταριανός Όμιλος έπειτα από την αδράνεια των τελευταίων ετών. Οι προσπάθειες του νέου προέδρου Κώστα Μωράκη φαίνεται ότι αποδίδουν με ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες να στελεχώνουν τις τάξεις του Ομίλου που φαίνεται αποφασισμένος να ανοίξει τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία.

Αυτό σηματοδοτεί και η επίσκεψη στο νησί μας του προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Ελλάδας Απόστολου Μαμάτα, ο οποίος κάλεσε την τοπική κοινωνία να πλαισιώσει τις τάξεις του Ροταριανού Ομίλου Χίου και να αγκαλιάσεις τις δράσεις που γίνονται.

Οι πρώτες ενέργειες

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η νέα διοίκηση του Ροταριανού Ομίλου Χίου θέλησε να πραγματοποιήσει δράσεις που θα υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία. Έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κοινωνικού οδοντιατριατρείου στην περιοχή της Αμανής ενώ προγραμματίζεται ο εμβολιασμός των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στο νησί μας.

«Ως Ροταριανός Όμιλος έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να ανακουφίσουμε τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Αποτελούμε ένα κοινωνικό επιμελητήριο που αφουγκράζεται τις τοπικές ανάγκες και επεμβαίνει. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό οδοντιατρείο στη Βολισσό με εθελοντές οδοντιάτρους οι οποίοι θα πραγματοποιούν εξετάσεις και θα παραπέμπουν τους ασθενείς στους ιατρούς. Έχουμε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις, όμως πρέπει η τοπική κοινωνία να έρθει κοντά μας να μας υποδείξει κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαμάτας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ