26.2.2016 12:01

Νέα «μόδα» για τη Χίο οι «θανατηφόρες φάρσες»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ 5 .000 ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ

Μπροστά σε οργανωμένη σπείρα που επιχειρεί να αποσπάσει μέχρι και 10.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που έχει κατακλειστεί από καταγγελίες κατοίκων κυρίως από τη Συκιάδα και τη Λαγκάδα.

Η υπόθεση

Σύμφωνα τα στοιχεία του ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες άγνωστοι τηλεφωνούν με απόκρυψη στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, λέγοντάς τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, ζητώντας μάλιστα διάφορα χρηματικά ποσά για να αφεθούν ελεύθερα από την Αστυνομία.

«Ήταν μεσημέρι όταν ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού. Σηκώνοντάς του άκουσα μία κοπέλα να κλαίει με αναφιλητά και να μου λέει «μαμά σκότωσα με το αυτοκίνητο ένα παιδάκι». Δεν πρόλαβα να πω πολλά και έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά από λίγα λεπτά πήρε ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Αστυνομικός. Μου είπε ότι η κόρη μου χτύπησε θανάσιμα με το αυτοκίνητο ένα 7χρονο αλλοδαπό παιδί. Μου είπε ότι κρατείται στην Αστυνομία και ότι προκειμένου να την αφήσουν να φύγει από την πίσω πόρτα της Αστυνομίας θα πρέπει να του δώσω 5.000 ευρώ. Με ρωτούσε μάλιστα επιτακτικά πόσα λεφτά έχω πάνω μου. Όταν από την πλευρά μου ρώτησα περισσότερα στοιχεία και δεν μπορούσε να απαντήσει, τότε μου έκλεισε το τηλέφωνο», εξήγησε ένα από τα θύματα της απάτης στον «π».

«Γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις»

Ενήμερη για το θέμα δηλώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που καλεί οποιονδήποτε έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αγνώστους να καταθέσει ενόρκως όσα γνωρίζει ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας.

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι απατεώνες γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε όσους τηλεφωνούν κάτι που σημαίνει ότι είτε γνωρίζουν τα εν δυνάμει θύματα, είτε βρίσκουν  πληροφορίες γι’ αυτούς. Ζητάμε τη συνεργασία των πολιτών προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για απάτη και να δώσουν μία ένορκη κατάθεση ώστε να ξεκινήσει η έρευνα», ανέφερε στέλεχος της Α.Δ. Χίου στον «π» εφιστώντας την προσοχή των πολιτών σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ