14.1.2013 12:49

Νέα άφιξη 20 μεταναστών στα Πάρπαντα Καρδαμύλων

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ

Η αυξημένη προσοχή του Λιμενικού μετά τον εντοπισμό των τριών σορών το πρωί της Κυριακής είχε σαν αποτέλεσμα στις 22:30 της ίδιας ημέρας, να συλληφθή 33χρονος Τούρκος υπήκοος με την κατηγορία του διακινητή την ώρα που με πλωτό σκάφος επιχειρούσε να επιστρέψει στα τουρκικά σύνορα.

Η απολογία

Ο φερόμενος ως δουλέμπορος αν και επιχείρησε να διαφύγει τελικά δεν τα κατάφερε και έτσι αφού ακινητοποιήθηκε από την ελληνική ακτοφυλακή συνελλήφθη και μέχρι αυτή την ώρα κρατείται από στην Ασφάλεια του Κ.Λ.Χ. όπου καταθέτει αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Παρόλα αυτά το σκάφος του είναι παρόμοιο με άλλα σκάφη που στο παρελθόν είχαν βρεθεί να μεταφέρουν μετανάστες. Μέσα σε αυτό βρέθηκαν τόσο παιδικά παιχνίδια και γυναικεία ρούχα όσο και πληθώρα σωσιβίων, γεγονός που κάνει τους άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου να πιστεύουν ότι είναι ο κύριος διακινητής.

Αποβιβάστηκαν στα Πάρπαντα

Η σύλληψη του φερόμενου ως Τούρκου δουλεμπόρου δεν θα μπορούσε να αξιολογηθεί επαρκώς αν χθες το πρωί δεν εντοπίζονταν στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων ακόμα 20 μετανάστες (5 γυναίκες, 12 άνδρες και 3 παιδιά)  που σύμφωνα με δήλωσή τους στις αρχές μεταφέρθηκαν στο νησί το βράδυ της Κυριακής.

Οι ίδιοι έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους όταν επιχείρησαν να βγουν στον κεντρικό δρόμο των Καρδαμύλων, οπότε και οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Με δεδομένη πάντως την άρνηση του συλληφθέντα να αποδεχθεί τον ρόλο του δουλεμπόρου πλέον οι αρχές είναι στη διαδικασία σύνδεσης των δύο περιστατικών αν και για πολλούς θεωρείται αυτονόητη.

Σε ότι αφορά τους 20 αμέσως μετά την καταγραφή τους από τις αρχές σήμερα θα μεταφερθούν στο «Σκυλίτσειο» για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ