15.3.2013 12:13

Να ξεμπλοκάρει το έργο της μαρίνας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Επίσκεψη στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πραγματοποίησε, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής συζήτησε με τον κύριο Γ. Εμίρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και αρμόδια στελέχη του Ταμείου, για το ζήτημα της προώθησης και αξιοποίησης της μαρίνας Χίου.

Δίνοντας έμφαση στην αποπεράτωση και αξιοποίηση της μαρίνας στο Καστέλο, υπογράμμισε την σημαντική ανοδική πορεία που σημειώνει ο τουρισμός που σχετίζεται με τη θάλασσα και τα σκάφη αναψυχής και την ολοένα αυξανόμενη τάση που παρατηρείται στην περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα, στην περιοχή του Αιγαίου.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος επεσήμανε την ανάγκη να επισπευστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ, άμεσα, να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος  σε υποψήφιους επενδυτές.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη των αρμοδίων στελεχών στη Χίο και ότι έχει ξεκινήσει ο νομικός έλεγχος του φακέλου της μαρίνας, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Απριλίου, οπότε και θα είναι δυνατή η κατάρτιση του χρονοδιαγράμματος για την έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος και για σχετικό διαγωνισμό.

Μετά την συνάντηση ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι σημαντικό να τεθεί σε μια νέα βάση και να ξεμπλοκάρει το έργο της μαρίνας της Χίου, που ταλαιπωρεί για περισσότερα από 15 χρόνια την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για  ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ