14.3.2014 18:59

Να στηριχτεί το Κέντρο Πρόληψης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ

Απαράδεκτη, αντιλαϊκή και εγκληματική για τη ζωή της νεολαίας χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από την Πολιτεία.
Υποστηρίζοντας ότι οι θεσμικοί φορείς φαίνεται να διαθέτουν χρήματα για πανηγύρια και φανφάρες ενώ αδιαφορούν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η τοξικοεξάρτηση και η πρόληψη, αναφέρουν: " Το ζήτημα της τοξικοεξέρτησης, αλλά και πρόληψης είναι μείζον, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και δε δικαιούται κανείς να συμπεριφέρεται όπως η στρουθοκάμηλος, πολύ δε περισσότερο όταν έχει συγκεκριμένο μερίδιο ευθύνης.
Ζητάμε άμεσα από  το Περιφερειακό συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων για το Κέντρο Πρόληψης Χίου, όπως υποχρεούται να κάνει και όπως ήδη έκανε και ο Δήμος Χίου αποδεσμεύοντας 15000 ευρώ ως πρώτη δόση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
Καλούμε το συνδικαλιστικό και γονεϊκό κίνημα, όλο το λαό να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων να πάρουν θέση και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να στηριχθεί το Κέντρο Πρόληψης Χίου, στην ουσία να στηριχτούν τα παιδιά μας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το θέμα, απεναντίας από την πρώτη στιγμή της θητείας μας έχουμε θέσει και τα οικονομικά και τα στεγαστικά προβλήματα του Κέντρου, ζητώντας άμεσες λύσεις, οι προτεραιότητες όμως για την περιφέρεια είναι οι προτεραιότητες για την πλουτοκρατία των ΕΣΠΑ, τα φαραωνικά έργα και τις φιέστες.
Γι αυτό και πρέπει στις εκλογές να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με το λαό να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά του, όσο κι αν κάποιοι αναπολούν «στης «χούντας» το αλισβερίσι, λεύτερο να’ ναι το χασίσι»"

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ