4.6.2015 12:26

Να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΦΠΑ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Την ύστατη μάχη για τη διατήρηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ αναμένεται να δώσουν σήμερα στις 16.00 η Χρ. Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στη συνάντηση τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κ. Καλογήρου υποστηρίζει ότι θα στοιχειοθετήσει τη διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ με επιχειρήματα πρωτίστως οικονομικά, αφού από την αύξηση του νησιωτικού ΦΠΑ σαφώς και δεν θα αυξηθούν αντίστοιχα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου. Παράλληλα, υιοθετώντας τις θεωρίες του υπουργού περί της λογικής των παιγνίων υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιστείς τους «συμπαίκτες» σου και ανταγωνιστές σου στον τουρισμό όταν έχει αυξημένο κατά πολύ τον δικό σου ΦΠΑ κι εκείνοι έχουν από μηδενικό μέχρι ελάχιστο.

«Θα υπερασπιστούμε τον νησιωτικό ΦΠΑ με κάθε τρόπο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Την αδιαπραγμάτευτη στάση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, επισημαίνει σε επιστολή του με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Εργατικό Κέντρο Χίου.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, αφού θεσμοθετήθηκε ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας, και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουμε στο νησί μας στον τομέα της υγείας, όπου ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος  σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα» υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα αναφέρεται και στην επίπτωση της αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό εξηγώντας ότι  εκτός των άλλων θα πληγεί ένας σημαντικός κλάδος απασχόλησης στον οποίο δραστηριοποιείται ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Χίου.

 

«Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα.

Ζητούμε την άμεση απόρριψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης πρότασης για την αύξηση του Φ.Π.Α. και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει μια τέτοια ενέργεια», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ