13.8.2015 12:25

«Να προλάβουμε τη σούμα»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΣΟΥΜΑΣ

Σε ρυθμούς... σούμας θα κινηθεί το νησί λίαν συντόμως, αυτό όμως εξαρτάται άμεσα και από την έκδοση της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης του υπ. Οικονομικών που θα επιτρέπει την εκκίνηση της διαδικασίας.

Οι αμβυκούχοι και συκοκαλλιεργητές του νησιού δηλώνουν έτοιμη να ξεκινήσουν την απόσταξη και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, με επιστολή του προς την κ. Σαββαϊδου ζητά να προχωρήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες.

Αναλυτικά στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Κάρμαντζης αναφέρεται!

"Με την από 6/8/2015 επιστολή του προς τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο Σύλλογος Αμβυκούχων, Αμπελουργών και Συκοκαλλιεργητών Νομού Χίου ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Απόσταξη Σύκων από Διήμερους Παραγωγούς Νομού Χίου.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η παραγωγή Σούμας στη Χίο αντιστοιχεί σε ένα ποιοτικό τοπικό προϊόν συνυφασμένο με την παράδοση και τη φυσιογνωμία του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα το παραδοσιακό αυτό προϊόν χρησιμοποιείται και για την τουριστική προβολή της Χίου.

Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας απόσταξης και την ευαισθησία του προϊόντος, τις οποίες αναλυτικά περιγράφουν οι παραγωγοί στην επιστολή τους, θα παρακαλούσα θερμά για το ενδιαφέρον σας για την έγκαιρη, αυτή τη χρονιά, έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης". 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ