18.10.2014 11:17

Να παραμείνει το Κέντρο αποκατάστασης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΖΗΤΑ Ο ΠΣΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διαχώρισαν τις θέσεις τους και ξεκαθάρισαν πως θα βρεθούν απέναντι, τα μέλη των σωματείων ΑμεΑ του νησιού και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Ο ΠΣΑΜΕΑ είναι κάθετα αντίθετος στην πρόθεση του κ. Επιτροπάκη να μετακινήσει τους εργαζόμενους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  στο Νοσοκομείο. Ο διοικητής υποστηρίζει ότι αναβαθμίζονται οι παροχές με την αλλαγή του χώρου ενώ η πρόεδρος της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. απάντησε ότι ποτέ δεν πρόκειται το νοσοκομειακό περιβάλλον να λειτουργήσει θετικά για την αποκατάσταση των Α.μεΑ., ιδίως των μικρών παιδιών και ότι αναβάθμιση σημαίνει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, των ειδικών θεραπευτών (ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, φυσιάτρου κ.λπ.), και με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων όσων είναι εκτός ΚΕΦΙΑΠ και έχουν ανάγκη. Όχι με την αλλαγή χώρου, για να γίνουν απλώς οι φυσικοθεραπευτές ή οι εργοθεραπευτές από ένας δυο.
Με δεδομένο το αδιέξοδο της συνάντησης η Σ. Μιχάλα καλεί σε εγρήγορση και οργάνωση κινητοποιήσεων για την αποτροπή της εκτέλεσης αυτής της  απόφασης αυτής αναφέροντας:
«Μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη και να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τους ψυχρούς υπολογισμούς των ισολογισμών μιας επιχείρησης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ