18.10.2014 11:17

Να παραμείνει το Κέντρο αποκατάστασης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΖΗΤΑ Ο ΠΣΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διαχώρισαν τις θέσεις τους και ξεκαθάρισαν πως θα βρεθούν απέναντι, τα μέλη των σωματείων ΑμεΑ του νησιού και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Ο ΠΣΑΜΕΑ είναι κάθετα αντίθετος στην πρόθεση του κ. Επιτροπάκη να μετακινήσει τους εργαζόμενους του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  στο Νοσοκομείο. Ο διοικητής υποστηρίζει ότι αναβαθμίζονται οι παροχές με την αλλαγή του χώρου ενώ η πρόεδρος της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. απάντησε ότι ποτέ δεν πρόκειται το νοσοκομειακό περιβάλλον να λειτουργήσει θετικά για την αποκατάσταση των Α.μεΑ., ιδίως των μικρών παιδιών και ότι αναβάθμιση σημαίνει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, των ειδικών θεραπευτών (ψυχολόγου, λογοθεραπευτή, φυσιάτρου κ.λπ.), και με τη δυνατότητα πρόσβασης όλων όσων είναι εκτός ΚΕΦΙΑΠ και έχουν ανάγκη. Όχι με την αλλαγή χώρου, για να γίνουν απλώς οι φυσικοθεραπευτές ή οι εργοθεραπευτές από ένας δυο.
Με δεδομένο το αδιέξοδο της συνάντησης η Σ. Μιχάλα καλεί σε εγρήγορση και οργάνωση κινητοποιήσεων για την αποτροπή της εκτέλεσης αυτής της  απόφασης αυτής αναφέροντας:
«Μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη και να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τους ψυχρούς υπολογισμούς των ισολογισμών μιας επιχείρησης».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ