9.2.2017 13:54

«Να μπει οριστικά τέλος στη «δημοσιογραφία» της κλειδαρότρυπας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Την παρέμβαση των κρατικών φορέων προκειμένου να αποτρέψουν την πρακτική γνωστού blog της Χίου που με σκοπό την αύξηση των κερδών ακολουθεί καθημερινά τον δρόμο της ηθικής διαπόμπευσης συγκεκριμένων ατόμων, προκαλεόι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Αφορμή για την συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως εξηγεί είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, όλοι γίνονται μάρτυρες μίας ακόμη «εξοργιστικής  ομοφοβικής επίθεσης από τοπικό μέσο  που-με πρόσχημα την «αποκαλυπτική δημοσιογραφία» και με όπλα κρυφές κάμερες και αλλοιωμένα βίντεο- κατεδαφίζει  προσωπικότητες και οδηγεί στην ηθική διαπόμπευση  συγκεκριμένων ατόμων.

Η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας χαρακτηριστικό των λούμπεν τύπων που θέλουν να λέγονται και δημοσιογράφοι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδεχθής επίθεση στον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου και υπονόμευση των αγώνων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως αναφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο τοπικό  ηλεκτρονικό μέσο πολλές φορές έχει προκαλέσει με τη συστηματική αδιαφορία του για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προβολή ειδήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ερεθίζουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά των αναγνωστών .

«Από τον τρόπο που αναπαράγονται ειδήσεις για το προσφυγικό μέχρι τις σεξουαλικές προτιμήσεις των πολιτών. Η προβολή των θεμάτων γίνεται  με τέτοιο τρόπο που τα ποινικοποιεί και τα ευτελίζει.

 Καταδικάζουμε  την τακτική του συγκεκριμένου τοπικού ηλεκτρονικού  μέσου και όσων μέσων μαζικής ενημέρωσης γενικότερα ποινικοποιούν τη σεξουαλική ταυτότητα με σκοπό την αύξηση των κερδών τους και καλούμε τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ,καλούμε επίσης  τον δημοσιογραφικό , εκπαιδευτικό και πολιτικό κόσμο  να τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό. Να τσακίσουμε τον φασισμό ,τον ρατσισμό και όλες τις εκφάνσεις τους! Ανάλογες συμπεριφορές δεν πρέπει είναι πλέον ανεκτές», καταλήγει.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ