4.11.2015 17:12

Να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ένωσαν τις δυνάμεις τους ο σύλλογος ΑΜΕΑ και  υπαλλήλων ΟΤΑ στο παναναπηρικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης με την πλειοψηφία των εκπροσώπων των εργατικών και μη σωματείων να δίνουν βροντερό παρόν και να συμπαρίσταται στα δίκαια όπως είπαν αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Νέστορας Ξυλάς, μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την οικονομική κρίση. « Αγωνιούμε για τα φάρμακα, για τα νοσήλια των παιδιών μας που μένουν εκτός παιδικού σταθμού, για τις βασικές μας καθημερινές ανάγκες», ανέφερε ο Νέστορας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η μείωση των προνοιακών συντάξεων οδηγεί πολλές οικογένειες σε απόγνωση. Η πρόεδρος του Παγχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Σοφία Μιχάλα αφού πρώτα ανάφερε ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν είναι αντιπροσωπευτικός των ατόμων που είναι καταγεγραμμένα στο σύλλογο,  μίλησε στη συνέχεια  για τα αιτήματα των ΑμΕΑ. « Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι αλλά  δεν πειράζει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις συντάξεις αναπηρίας και τα επιδόματα των ΑμΕΑ ενώ κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Την συμπαράστασή τους στον δίκαιο όπως είπαν αγώνα των ατόμων με αναπηρία εξέφρασαν ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Χίου Μ. Ατσίπαπας ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα τους, ο Γιώργος Αμπαζής από τον σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χίου, η Αγγ. Γκιουβέτση που μαζί με εργαζόμενους στο δήμο έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων του ειδικού σχολείου και του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ