11.2.2016 12:16

Να μείνει εκτός προσφυγικού ο στρατός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Την απόσυρση του στρατού από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητά η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωση της , υποστηρίζοντας πως ο μόνος τρόπος να μην μετατραπεί η χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι η καθιέρωση ασφαλών διόδων διέλευσης.

Αναλυτικά η ΛΑΕ, επισημαίνει:  "Σήμερα, με εξαιρετική σπουδή, η κυβέρνηση σπεύδει να ορίσει τον στρατό ως διαχειριστή του προβλήματος, δημιουργεί τετελεσμένα επιβάλλοντας στις τοπικές κοινωνίες προειλημμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και κυρίως βάζει χιλιάδες ανθρώπους δέσμιους σε άθλιες συνθήκες . Ταυτόχρονα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλευόμενοι την άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στις εντολές των «εταίρων», ενδεδυμένοι το μανδύα των επιτροπών κατοίκων, πρακτική γνωστή από την εποχή του Αγ. Παντελεήμονα, ακονίζουν τα νύχια τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στις τοπικές κοινωνίες.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μη καθιέρωση διόδων ασφαλούς διέλευσης, σε συνδυασμό με την μη απορρόφηση των προσφύγων από τις χώρες της Ε.Ε., κοστίζει χιλιάδες ζωές και παράλληλα ενισχύει τα δίκτυα της παράνομης διακίνησης των προσφύγων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το στρατό από τη διαχείριση του προσφυγικού και να μην προχωρήσει σε κέντρα κράτησης αλλά σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με πρόσβαση των δήμων και των αλληλέγγυων πολιτών και οργανώσεων που σήμερα στοχοποιούνται και απαξιώνονται.

Σήμερα είναι, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητος ο κοινωνικός-δημοκρατικός έλεγχος που ασκούν οι αλληλέγγυες και οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας απέναντι στον αυταρχισμό της ΕΕ και στις αντίστοιχες κυβερνητικές πολιτικές προς τους πρόσφυγες.

Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και να σταθούν ενάντια στην προδιαγεγραμμένη στοχοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, βάζοντας φράχτη στις ορέξεις της Χρυσής Αυγής.

Τέλος καλούμε σε κοινή δράση όλους/ες όσοι/ες αντιστέκονται στις πρακτικές μιας Ευρώπης - φρούριο, μιας Ευρώπης φοβικής, μιας Ευρώπης κατάλοιπο των πιο σκοτεινών στιγμών του 20ου αιώνα".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ