14.11.2012 15:43

Να εξαιρεθούν τα Πανεπιστήμια

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ 72% ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξαιρέσει τα Πανεπιστήμια από τη διάταξη του νόμου περί Κατάργησης Ειδικοτήτων και Οργανικών Θέσεων ζητάει με ανοιχτή επιστολή της η Πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι αν τελικά συμπεριληφθεί το Ίδρυμα στο συγκεκριμένο καθεστώς τότε θα εκλείψει το 72% του προσωπικού του που διατηρούν σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) και έχουν προσληφθεί μέσα από διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
 
«Ας εκφραστεί με σαφήνεια από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό των Ελληνικών Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα λειτουργεί στα όρια των αντοχών της και δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοί του να τίθενται διαρκώς σε ανασφάλεια ως προς τα στοιχειώδη επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Επιπρόσθετα, ζητούμε από την Πολιτεία, να παύσει η εφαρμογή οριζόντιων και δίχως μελέτη μέτρων που οδηγούν στην διάλυση των Δημοσίων Πανεπιστημίων, αυτού του βασικού πόλου παιδείας και ανάπτυξης κάθε χώρας»,
αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της Πρυτανικής αρχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ