29.4.2013 9:17

«Να αποκατασταθούν οι αδικίες και τα λάθη»

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ, ΚΩΜΗΣ, ΠΑΤΡΙΚΩΝ, ΛΙΛΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Να  μειωθεί από τα έξι στα τέσσερα στρέμματα η δυνατότητα δόμησης στις εκτός οικισμών ζώνες, να ενταχθεί η επέκταση των οικισμών στο ΣΧΟΑΠΠ της περιοχής του πρώην δήμου Μαστιχοχωρίων, να επεκταθεί περιμετρικά κατά 400 μέτρα ο οικισμός της Κώμης και να καταργηθεί για τα καταστήματα εστίασης ο περιορισμός της υποχρεωτικής απόστασης 200 μέτρων μεταξύ τους, ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών   Καλαμωτής – Κώμης – Πατρικών.

Στην πρώτη διαβούλευση που διοργανώθηκε στην  Καλαμωτή με τη φροντίδα του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κλεισσά του Κώστα και την παρουσία των τοπικών συμβουλίων Καλαμωτής και Πατρικών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και κλιμακίου της Πολεοδομίας, οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής χαρακτήρισαν το νόμο 130/2001 και απαίτησαν την τροποποίηση αρκετών άστοχων και υπερβολικών διατάξεων του.

«Οι Ζώνες δεν έχουν προσφέρει τίποτα απολύτως στην ανάπτυξη, την γεωργική παραγωγή και τον τουρισμό του τόπου», τόνισαν.  Ανεπανόρθωτα φαίνεται ότι έχουν πληγεί κυρίως οι επαγγελματίες της Κώμης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον μικρό κάμπο, αφού όπως υποστηρίζουν η ένταξη στη  Ζώνη Υψηλής Προστασίας  Γεωργικής Γης και Υψηλής Παραγωγικότητας, τους οδηγεί την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό και πληθυσμιακή συρρίκνωση.

ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

  1.  Υψηλής προστασίας γεωργικής γης και υψηλής παραγωγής Κώμης - Καλαμωτής.
  2. Προστασίας ακτών και φιλικού Περιβάλλοντος.
  3. Τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής.
  4. Αρχαιολογικών χώρων.
  5. Βιοτεχνικών εγκαταστάσεων
  6. Εκτός σχεδίου δόμησης

Οι προτάσεις θα κοινοποιηθούν στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τους τοπικούς βουλευτές, τα συναρμόδια υπουργεία και τα  γραφεία που συντάσσουν τις μελέτες για την κατάρτιση του τοπικού ΣΧΟΑΠΠ.

Η επόμενη διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πυργί μετά το Πάσχα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ