24.10.2015 10:25

Να ανοίξουν τα δημόσια κτίρια και οι εκκλησιές για τους πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

Να κάνουν τα αυτονόητα, να ανοίξουν τα δημόσια κτίρια και τις εκκλησίες και να στεγάσουν του εκατοντάδες πρόσφυγες με τα μικρά παιδιά που παραμένουν έξω στη βροχή και το κρύο, ζητά από τις τοπικές αρχές με ανακοίνωση της η Λαϊκή ενότητα Χίου.

"Τώρα, πριν η Χίος του Ομήρου, πανανθρώπινου συμβόλου πολιτισμού για τον διαβατάρη ξένο γίνει παγκόσμιο πρωτοσέλιδο ως κολαστήριο για ξεπαγιασμένες μανάδες, με μουσκεμένα στην υγρασία βρέφη, μωρά και παιδιά. Τώρα, πριν οι χιλιάδες των προσφύγων παραδοθούν αβοήθητοι στην πείνα και τις ασθένειες. Τώρα, πριν οι μικροί που καταστρέφονται οικονομικά από την εικόνα μιας πόλης που είναι η σκιά του εαυτού της παραδοθούν στον ρατσισμό. Αιρετοί της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας, θρησκευτικοί ηγέτες του νησιού:  Ανοίξτε τώρα στην ανθρωπιά, ανοίξτε τώρα τις κλειστές αίθουσες του κράτους, του δήμου και της εκκλησίας.

ΥΓ: Το τώρα ισχύει και για εσάς και την κυβέρνησή σας κύριε αρμόδιε υπουργέ που συνεχίζετε να αναβάλατε την επίσκεψή σας λόγω …βροχής". 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ