4.4.2016 10:16

Να αδειάσει το λιμάνι από μετανάστες ζητούν οι Λιμενικοί της Χίου

ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΕΠΑΚΑΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Να σπάσουν τη σιωπής τους για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στη Χίο αποφάσισαν οι Λιμενικοί του νησιού, που μέσα από ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα πιθανά θα ακολουθήσουν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που οδηγούν τους ήδη καταπονημένους λιμενικούς στα όρια της κατάρευσης.

«Πέραν των ήδη αυξημένων καθηκόντων του προκειμένου να ανταπεξέλεθει και συνδράμει στην διεκπαιρέωση των θεμάτων που άπτονται του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος (καθημερινές περιπολίες για εντοπισμό και διάσωση προσφύγων – μεταναστών με πλωτά και χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας και μέσων του FRONTEX που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας). Το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χίου ανέλαβε πλέον την επί 24ωρου βάσεως επιτήρηση του «νεοσύστατου HOT SPOT» που δημιουργήθηκε στον Κεντρικό Λιμένα Χίου μετά την κατάληψη του από τους «κρατούμενους» πλέον πρόσφυγες- μετανάστες όπως χαρακτηρίστηκαν αυτοί μετά τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου 2016», σημειώνουν οι ίδιοι.

Υποκινήθηκαν οι μετανάστες

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι οι μετανάστες υποκινήθηκαν αφού όπως λένε: «Η απόφαση κάποιων ομάδων να οδηγήσουν τους κρατούμενους της ΒΙΑΛ στον Κεντρικό Λιμένα Χίου έχει οδηγήσει στο κλείσιμο του συγκρεκριμένου λιμανιού, στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σταθμού Μεστών Χίου από βαθμοφόρους της Λιμενικής Αρχής Χίου, με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την επιπλέον επιβάρυνση του ωραρίου απασχόλησης τους που έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Με την παρούσα επιστολή μας ως Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ. Χίου – Σάμου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει στα μέλη της Ένωσης μας, για τα γεγονότα που διαδραματίζονται ή και για αυτά που θα επακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αν δεν παρθούν δραστικές αποφάσεις προκειμένου οι ανωτέρω μεταφερθούν ξανά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΒΙΑΛ ή κάπου αλλού εκτός του λιμένα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ