5.12.2012 16:15

Μυτιλήνη: 19χρονος με ειδικότητα στα πλαστά διαβατήρια

Στη σύλληψη ενός 19χρονου Αφγανού προχώρησαν χθες οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυτιλήνης σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάρτιση και εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και για παράνομη διαμονή στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια προμήθευε αυτά έναντι χρηματικής αμοιβής, σε παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας μετανάστες, προκειμένου να διευκολύνει τη διαμονή τους και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδό τους, από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στη Μυτιλήνη, όπου διέμεναν ο 19χρονος και ένας 14χρονος ομοεθνής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 

  • 1 πολυμηχάνημα
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 15 κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των 335 ευρώ, το οποίο προερχόταν από την πώληση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
  • διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • διάφορα μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων (στάμπες σφραγίδων, ταμπόν, μελάνι κ.λπ.)

 
Τόσο ο 19χρονος, όσο και ο 14χρονος που συνελήφθη, διέμεναν παράνομα στη χώρα και είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ