3.2.2015 13:13

Μπορεί να περπατήσει ο σχεδιασμός για την ανακύκλωση;

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΤΡΕΜΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΥΚΛΩΣΙΜΩΝ

Μια σοβαρή μειονεξία περιβάλλει τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και θα πρέπει σύντομα να αντιμετωπιστεί επαρκώς προκειμένου να μην παρατηρούνται προβλήματα και κενά στην ενημέρωση και στη λήψη αποφάσεων. Στην ημερήσια διάταξη εισέρχονται θέματα που απαιτούν διευκρινήσεις που τελικά... δεν παρέχονται, μιας και στελέχη της Δημοτικής Αρχής δεν παρακολουθούν στενά τα ζητήματα που προκύπτουν.

Το κλίμα φυσικά «εκμεταλλεύεται» με  διπλωματικό τρόπο η αντιπολίτευση φροντίζοντας να φέρνει πολλές φορές σε αμηχανία την Δημοτική Αρχή με τις παρατηρήσεις της, γεγονός που δεν βοηθά τη λειτουργία του οργάνου.

Ειδικά στο ζήτημα της συζήτησης για το μέλλον της ανακύκλωσης στο νησί, με αφορμή τη δωρεά ενός απορριμματοφόρου από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, η πλευρά Γδύση παρέπεμψε... στο μέλλον την τύχη που θα έχει η λειτουργία της ανακύκλωσης.

«Θα πρέπει να μας πείτε πως θα καταφέρουν να συνυπάρξουν αυτές οι δύο συμβάσεις. Πως δηλαδή θα λειτουργήσουν αφανώς η σύμβαση Δήμου – «Οικόπολις» και αφετέρου, Δήμου – Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης. Ποιος θα λειτουργήσει το απορριμματοφόρο που έστειλε η Εταιρία Ανακύκλωσης; Ποιος μαζεύει και ποιος είναι υπεύθυνος» αναρωτήθηκε ο Στ. Καμπούρης, ενώ μια άλλη μια ερώτησή του για το ποιο είναι το ύψος του φόρου δωρεάς που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος για το όχημα του που του δωρήθηκε, οδήγησε στελέχη της Δημοτικής Αρχής να αναζητούν καμιά ώρα την απάντηση.

«Θα πρέπει την απάντηση να την δώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας» τόνισε ο Στρ. Γδύσης, ενώ ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σωκ. Συριώδης, ανέφερε ότι δεν προβλέπει ιδιαίτερα προβλήματα από την συνύπαρξη των δυο συμβάσεων. «Κάθε πλευρά θα κάνει τη δουλειά της κανονικά και όλα σύντομα θα επαναξιολογηθούν. Όταν ρωτήθηκε η «Οικόπολις» για τη σύμβαση με την Εταιρία Ανακύκλωσης δεν θεώρησε ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα», υποστήριξε. Παράλληλα μάλιστα τόνισε ότι σύντομα ο Δήμος θα μαζεύει και γυαλί, ιδιαίτερα με την προσθήκη των 750 νέων κάδων που θα τοποθετηθούν. Ωστόσο και πέρα από τις προβλέψεις, το ζήτημα του σχεδιασμού που προτείνετε, σύντομα θα κληθεί να δοκιμαστεί, χωρίς περιθώρια δικαιολογιών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ