21.10.2015 16:47

Μπήκε στην τελική ευθεία

ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 203.000 ΕΥΡΩ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Λύθηκαν τα χέρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς  και προχωρά με ικανοποιητικό βηματισμό η ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος των εργασιών ολοκλήρωσης του Μουσείου Μαστίχας στην περιοχή  Ράχη ή Τεπέκι του Πυργίου.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας  Γιώργος Σταθάκης το Ίδρυμα επιχορηγήθηκε με 203. 196,42 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα καλύψει την χρηματοδότηση των εργασιών σύνδεσης των εγκαταστάσεων με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

« Οι εργασίες της ΔΕΥΑΝΧ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η ΔΕΔΔΗΕ μας έχει διαβεβαιώσει ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει εγκαταστήσει όλα τα δίκτυα της», δηλώνει στον «π» η προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος  Δάφνη Ζούμπου.

Η παράδοση

 Η επιχορήγηση επιτρέπει πλέον να προχωρήσουν οι  εργασίες, λίγους μήνες πριν λήξουν οι  συμβατικές προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου και παράδοσης  των εγκαταστάσεων.

«Τυπικά είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά μετά από τα προβλήματα εκροής των πιστώσεων και τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί, αν και ολοκληρώνεται ο κύκλος των τελευταίων προσθηκών», τονίζει η ίδια.

Θύμα των capital controls

Η ομαλή συνέχιση του έργου είχε πέσει και αυτή θύμα των  capital controls που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην διαδικασία της χρηματοπιστωτικής ροής και της τήρησης των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, με αποτέλεσμα, υποχρεωτικά, να επαναπροκυρηχθούν αρκετοί διαγωνισμοί.

«Εμείς προχωρήσαμε κανονικά τις προκυρήξεις, αλλά περιμένουμε να αποκατασταθεί ολοκληρωτικά η ροή των πιστώσεων για να δουλέψουμε», συμπληρώνει.

Με την δανειοδότηση αποκαταστάθηκε σε σημαντικό βαθμό, αλλά όχι ολοκληρωτικά  η ροή των απαραίτητων πιστώσεων και εξομαλύνθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό συνέχιση των εργασιών. Όπως επισημαίνει η ίδια, η Διαχειριστική Αρχή  έχει διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι σύντομα η ροή των πιστώσεων θα αποκατασταθεί ολοκληρωτικά.

Οι υπόλοιπες εργασίες

Κανονικά προχωρούν και οι εργασίες παραγωγής των  ντοκιμαντέρ και του ψηφιακού, του οπτικοακουστικού υλικού, του  φωτισμού, της  επίπλωσης και της οριστικής μουσειολογικής   διαμόρφωσης  του χώρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ