10.7.2013 15:43

Μουσείο για… ψαγμένους

ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Υποτονική είναι η επισκεψιμότητα στο Ιατρικό Μουσείο Χίου από μεμονωμένους τουρίστες του νησιού που ή δε γνωρίζουν την ύπαρξη του ή θερωρούν το αντικείμενο του απόλυτα εξειδικευμένο.

Από τα πρώτα βήματα του Ιατρικού Μουσείου, η πρόκληση ήταν μεγάλη για τον Ιατρικό Σύλλογο. Το αντικείμενο, τα εκθέματα, δεν είναι θέματα που μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον πολλών και ανυποψίαστων επισκεπτών κι εκεί  ήταν η πρόκληση.  

Στο διάστημα από τα εγκαίνια του Μουσείου μέχρι σήμερα, είναι καθημερινά ανοικτό από τις 10-12,  αλλά το έχουν επισκεφθεί κυρίως ομαδικά, σύλλογοι και σχολεία. «Δεν έχουμε πολύ κίνηση. Πιο πολύ σχολεία και σύλλογοι έχουν επισκεφθεί το μουσείο» ομολογεί η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φ. Τόπακα συμπληρώνοντας όμως ότι έχουν διοργανωθεί στο Μουσείο μια σειρά από δράσεις, σεμινάρια  κι εκδηλώσεις που του δίνουν ζωή κι αποδεικνύουν ότι είναι ένας χώρος που σιγά σιγά θα βρει το δρόμο του.

Ήδη η ιστοσελίδα του Ιατρικού Μουσείου έχει κάνει γνωστή την παρουσία και ύπαρξη του όπως και η ένταξη του στους τουριστικούς οδηγούς και με μια λειτουργία που θα επεκταθεί και στις απογευματινές ώρες, ίσως ακόμη και φέτος οι επισκέπτες του να γίνονταν περισσότεροι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ