14.6.2023 13:37

«Μόνο γι αυτό αξίζει να γίνεις δότης μυελού των οστών»- Βίντεο

Η συγκλονιστική ιστορία του Γιώργου Αργυρούδη από τα Μεστά που έδωσε ζωή σε ένα κορίτσι από την Πολωνία

«Από ποια αισθήματα διακατέχεται ένας συστηματικός δωρητής αίματος όπως εσείς;». Αυτή η ερώτηση του «Π» στον πρόεδρο των Μεστών Γιώργο Αργυρούδη, αποτέλεσε την αφορμή μίας συγκλονιστικής ιστορίας, που είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της ημέρας εθελοντή αιμοδότη στο Ομήρειο.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αργυρούδης, 55 χρονών σήμερα, σε ηλικία 31 ετών αποφάσισε να γίνει δότης μυελού των οστών.

Μετά από 11 χρόνια, ένας αστυνομικός χτύπησε βραδινή ώρα την πόρτα του σπιτιού του, παρακαλώντας τον να ανοίξει, έχοντας μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Μόλις εμφανίστηκε, αντίκρισε μπροστά του μία οικογένεια Πολωνών, λέγοντάς του ότι πριν 11 χρόνια το μόλις 3 μηνών κοριτσάκι τους σώθηκε χάρη στη δική του δωρεά μυελού των οστών.

«Αυτό το παιδάκι σήμερα ζει χάρη σε εμένα και το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Περιττό να σας πω ότι αυτό το κορίτσι, η Μαριάννα, σήμερα ζει στην Πολωνία. Ουσιαστικά το έχω βαφτίσει εγώ. Σήμερα είναι 25 χρονών και μιλάμε συνέχεια και μέσω Facebook και μέσω τηλεφώνου σε γιορτές και γενέθλια», ανέφερε ο κ. Αργυρούδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ