18.4.2016 11:01

Μόνιμη πιάτσα ταξί στο λιμάνι

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛMATΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Την επιδίωξή τους να μετατρέψουν σε μόνιμη πιάτσα το σημείο όπου σταθμεύουν κατά τις ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων της γραμμής, μεταφέρουν με αίτημά τους  στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί.

Οι οδηγοί ζητούν τη δημιουργία μόνιμης πιάτσας στον χώρο του τελωνείου, αφού όπως υποστηρίζουν, με το υπάρχον καθεστώς, που επιτρέπει τη στάθμευση των ταξί μόνο συγκεκριμένες ώρες, πολλές φορές δεν βρίσκουν χώρο για στάθμευση εξαιτίας των παρκαρισμένων Ι.Χ. οχημάτων.

Παράλληλα θέτουν και το ζήτημα της δημιουργίας στεγάστρου αναμονής επιβατών κάτι όμως που μάλλον δεν είναι άμεσα εφικτό αφού θα χρειαστεί σειρά μελετών και εγκρίσεων από πολλούς φορείς και ειδική άδεια από την αρχαιολογία.

Σε ότι αφορά πάντως στο πρώτο κομμάτι του αιτήματός τους, το Λιμενικό Ταμείο μάλλον φαίνεται να αποδέχεται την πρότασής τους με το σκεπτικό ότι μία μόνιμη πιάτσα ταξί στην προκυμαία, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θα βοηθήσει όχι μόνο τους επιβάτες των πλοίων της γραμμής αλλά και τους τουρίστες από την Τουρκία και τα κρουαζιερόπλοια. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ