30.9.2015 14:31

Το μισό... σχολειό

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δεκαεννιά μέρες μετά τον αγιασμό και τα σχολεία ακόμη υπολειτουργούν χωρίς δασκάλους στα περισσότερα ολοήμερα, με ανύπαρκτο προσωπικό ειδικής αγωγής και κενά ακόμη στα ημερήσια τμήματα των δημοτικών και νηπιαγωγείων και άλλα τόσα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε καθηγητές  και με τους γονείς, ειδικά τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε απόγνωση. 

65 θέσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων παραμένουν κενές ακόμη παρά τους διορισμούς των 67 αναπληρωτών που τοποθετήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στη Χίο, στην πρώτη φάση της διαδικασίας. Τα κενά που παραμένουν είναι τεράστια ακόμη. Οι περισσότεροι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα είναι στις θέσεις τους από αύριο. 

Προσπαθούν μεν αλλά...

«Προσπαθούμε να καλύψουμε ότι μπορούμε και περιμένουμε τη δεύτερη φάση των διορισμών έως τις 10 του Οκτώβρη για να έχουμε μια καλύτερη στελέχωση», δηλώνουν στον «π» ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννούλης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής.

Καθηγητές

«Ευτυχώς στη Β` Εκπαιδευτική Περιφέρεια καλύψαμε τα κενά των Οινουσσών και των Ψαρών. Συνολικά ήρθαν 12 εκπαιδευτικοί και μένουν ακόμη 25 κενές θέσεις», γνωστοποιεί ο Κ. Γιανούλης.

14 Ολοήμερα ακόμη μένουν κλειστά

Στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία διορίστηκαν 52 αναπληρωτές. 12 δάσκαλοι θα διδάσκουν στην πρωινή ζώνη και 20 στα Ολοήμερα.

Τις αντίστοιχες ζώνες στην προσχολική εκπαίδευση θα καλύψουν 2 και 18 νηπιαγωγοί αντίστοιχα. Σημαντικό είναι ότι και στην Πρωτοβάθμια καλύφθηκαν τα κενά στις Οινούσσες και τα Ψαρά.

16 θέσεις παραμένουν  κενές στην πρωινή ζώνη της δημοτικής εκπαίδευσης, 14 στα Ολοήμερα σχολεία και 8 στα νηπιαγωγεία.

Η Διεύθυνση είχε ζητήσει  να διορισθούν  24 αναπληρωτές δάσκαλοι στην πρωινή ζώνη,  32 στα Ολοήμερα και 30 στα νηπιαγωγεία.

Στον αέρα η Ειδική αγωγή

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση στην ειδική αγωγή. Ο Αρ. Κελεπερτζής θα ζητήσει να καλυφθούν 40 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, αλλά όπως διευκρινίζει, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα κονδύλια που θα διαθέσει το υπουργείο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Γιώργος Αμπαζής καθώς και η Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ με ανακοινώσεις καταδικάζουν την πολιτική του υπουργείου που έχει οδηγήσει τα σχολεία σε αυτήν την κατάσταση και ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ