6.11.2015 16:58

"Μήπως γι αυτό εξαιρέθηκαν και πάλι οι αλληλέγγυοι;

Προσβλητική θεωρεί μέσα από δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΛΑΕ Χίου την αγνόηση των εθελοντών και αλληλέγγυων στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα το μεταναστευτικό.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Προσβλητική η αγνόηση των αλληλέγγυων, των μέχρι σήμερα πρωταγωνιστών στην υποστήριξη των προσφύγων στα νησιά. Λες και δεν ήταν αυτοί που επί μήνες τράβηξαν όλο το βάρος. Κάποιοι δεν τους θέλουν στα πόδια τους γι αυτά που σχεδιάζουν και γι αυτό προφανώς από την πρόσκληση στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου εξαιρέθηκαν οι αλληλέγγυοι. Γίνεται τώρα εμφανές γιατί κάποιοι προσπαθούν να απομακρύνουν την αλληλέγγυα κοινωνία από αυτό που σχεδιάζουν, γιατί θεωρούν "άναρθρες κραυγές" τα ανοιχτά δημοτικά συμβούλια. Καλώς προσκλήθηκαν οι δήμαρχοι (κι ας αναλάβουν επιτέλους το συντονισμό της αλληλέγγυας κοινωνίας), καλώς και οι μητροπολίτες (έχουμε αναφερθεί στο αυτονόητο της ανάγκης να διαθέσει η εκκλησία ενοριακές αίθουσες- ελπίζουμε τώρα να είναι σε όλους προφανής η ανάγκη για μέγιστη αρωγή της εκκλησίας στις προσπάθειες των αλληλέγγυων). Γιατί εξαιρέθηκαν και πάλι οι αλληλέγγυοι; Μήπως επειδή γνωρίζουν όσο κανένας το μαρτύριο των προσφύγων και θα απαιτούσαν να πέσει ο φράκτης στον Έβρο, να υπάρχει ασφαλής και ανθρώπινη διαδρομή για τους πρόσφυγες, να παραμείνουν οι πρόσφυγες κοντά στην αλληλέγγυα κοινωνία και να μην γίνουν τα νησιά αποθήκες ψυχών σε απομακρυσμένους και κλειστούς χώρους που θα λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, να διατεθούν τα όποια κονδύλια με διαφάνεια και με σκοπό την αλληλεγγύη κι όχι για άλλες επιδιώξεις;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ