6.12.2012 8:40

Το μήνυμα του Κωστή Μουσουρούλη προς τους ναυτικούς

“Με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, θαυματουργού και μυροβλήτου, απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της Ελληνικής ναυτικής οικογένειας, όπου βρίσκεται ή ταξιδεύει μακριά από την εστία και την οικογένεια.
 
Η σημερινή ημέρα βρίσκει και πάλι όλους τους ανθρώπους της θάλασσας υπό την ίδια στέγη: το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
 
Έλληνες ναυτικοί και στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική ναυτιλιακή διοίκηση, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ουσιαστικά υποστηρίζοντας τις κοινά αναγνωρισμένες ιδιαιτερότητές της ναυτιλίας και της ναυτικής εργασίας, προωθώντας λύσεις σε θέματα ασφάλειας, απαντώντας με αποφασιστικότητα και αμεσότητα σε φαινόμενα όπως η πειρατεία και εμπεδώνοντας ταυτόχρονα τις αρχές του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού στις διεθνείς ναυτιλιακές μεταφορές.
 
Με συναντίληψη για τους κοινούς αυτούς στόχους και με συνείδηση ότι η χώρα σήμερα χρειάζεται τους ναυτικούς της περισσότερο από ποτέ, θέλω να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε αποδέκτη: η Ελλάδα υπολογίζει και επενδύει στη ναυτιλία της για την αναχαίτιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική μας συνοχή. Στο πλαίσιο αυτό, η προσέλκυση και παραμονή στο ναυτικό επάγγελμα ποιοτικών και προσοντούχων Ελλήνων ναυτικών είναι προτεραιότητα που υλοποιούμε σταδιακά, με την ανάπτυξη ενός αποδοτικού συστήματος εκπαίδευσης που θα ενσωματώνει τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ναυτικής τεχνολογίας αλλά και της ναυτικής εργασίας. Για όλα αυτά, χρειαζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία σας.
 
Κάτω από τις πρωτόγνωρα δύσκολες για την πατρίδα μας συνθήκες, η ναυτιλία θα λειτουργήσει και πάλι ως ασπίδα του έθνους στην προσπάθεια για σταθερή ανάπτυξη και ευημερία. Είναι εθνική υπόθεση.
 
Στον Πειραιά, η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας θα χτυπά δυνατότερα, θα ακούγεται περισσότερο, θα πείθει και θα έλκει με τον χτύπο της.
 
Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και γαλήνιες θάλασσες με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη και στην καρδιά σας”.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ