14.7.2016 15:13

Μικροί ζαχαροπλάστες στο "ΜΕΛΙ- ΓΑΛΑ"

Η Β. ΚΡΙΤΑΚΗ, Η Μ. ΖΟΛΩΤΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΚΑΙ Η Κ. ΦΑΚΙΡΗ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα, φύλλο κρούστας και αμυγδαλόπαστα γέμισαν τα δεκάδες παιδικά πρόσωπα που βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο βιβλιοπωλείο ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ, στην Καλλιμασιά και απόλαυσαν με όλες τους τις αισθήσεις, το πλανόδιο ζαχαροπλαστειάκι "ΜΕΛΙ- ΓΑΛΑ" με τη Βάσω Κριτάκη και τους φίλους της.

Μαστιχάτα και φοντανάκια με αμύγδαλο και μαστίχα είναι τα γλυκά που έφταιξαν τα παιδιά με τις οδηγίες της ζαχαροπλάστη εκπαιδεύτριας στο Δημόσιο ΙΕΚ, Μαρία Ζολώτα -Τουμάζου, της Κωνσταντίας Φακίρη και της Β. Κριτάκη, βέβαια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ» στο οποίο τα πιτσιρίκια έψησαν τα τριγωνάκια  και το super market «ΧΑΡΑ», που διέθεσε ευγενικά τα υλικά παρασκευής.

Τα παιδιά δεν άκουσαν απλά, αλλά γεύτηκαν, έφτιαξαν, έπλασαν και έψησαν τα γλυκά τους που παρασκευάστηκαν από τοπικά προϊόντα με τη μαστίχα και το αμύγδαλο να πρωταγωνιστούν σε αυτά. Έτσι σε ένα απόγευμα "παντρεύτηκε" η δημιουργική απασχόληση με τις παραδοσιακές συνταγές και τα υλικά του τόπου τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ