10.5.2012 14:48

Μικρό λιμάνι, μεγάλες φουρτούνες

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις. Αυτό προφανώς πιστεύει και ο Στ. Φαρατζής και προχθες το πρωί περπάτησε όλα τα πεζοδρόμια της παραλίας, καινούργια και παλιά, μαζί με τους συνεργάτες του στο Λιμενικό Ταμείο και λιμενικούς.
Το αποτέλεσμα της «περιοδείας» του στο λιμάνι καθόλου δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, που διαπίστωσε ότι ο κάθε επαγγελματίας πράττει κατά το δοκούν και δεν εφαρμόζει ούτε στο ελάχιστο το νόμο και όσα έχουν αποφασιστεί.
Πέρα από τις συνήθεις καταλήψεις των πεζοδρομίων, υπήρχαν περιπτώσεις που επαγγελματίες επιδόθηκαν ακόμη και σε τοποθέτηση παράνομων πέργκολων.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι το λιμάνι μας είναι μικρό και πρέπει να χωρέσουν σε αυτό όλες οι δράσεις. Τα καράβια, τα μαγαζιά, οι πεζοί, τα αυτοκίνητα, όλοι. Πρέπει επιτέλους ο ένας να μάθει να σέβεται τον άλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «π».
Ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο βρέθηκε ήδη πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάσταση πάνω στην οποία πρέπει να ισορροπήσει, αφού από τη μια είναι τα μαγαζιά της παραλίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης και προσπαθούν να δουλέψουν, κάποιες φορές καταλαμβάνοντας περισσότερο χώρο από όσο δικαιούνται, κι από την άλλη η εφαρμογή της νομιμότητας και η διατήρηση της τάξης στο λιμάνι.
Ήδη η γκρίνια έχει αρχίσει με την επιβολή κάποιων προστίμων από το Λιμεναρχείο, για τα οποία ο κ. Φαρατζής προσπαθεί «να βγάλει την ουρά του» απέξω. «Δεν επιβάλλουμε εμείς τα πρόστιμα αλλά το Λιμεναρχείο», τονίζει.
Αναγκαιότητα πάντως για τον ίδιο είναι η αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου, φέρνοντας ως παράδειγμα έλλειψης σεβασμού το γεγονός ότι πέντε μέρες πριν τις εκλογές συνεργεία κόλλησαν όλα τα κολωνάκια της παραλίας και χθες διαπιστώθηκε ότι κάποιοι είχαν ξεκολλήσει πάλι άλλα 100.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ