3.11.2015 18:31

Μικρή ιστορία ξενιτιάς, γραμμένη με νότες [ΒΙΝΤΕΟ]

Mια γλυκιά μελωδία τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών το απόγευμα της Τρίτης στην Πλατεία Βουνακίου.

Ήταν οι νοσταλγικές  νότες του Βιίρι, του Ιρανού βιολιστή  που είχαν μαζέψει κόσμο κοντά του. Η μελωδία της «Νεφέλης» του ομώνυμου τραγουδιού που έγινε γνωστό μέσα από την ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου καθήλωσε τους πάντες.

Ένας Άγγλος τουρίστας του ζήτησε τα στοιχεία του για να τον πάρει στην Αγγλία, να παίζει σε ορχήστρα. Ο Βιίρι συνέχισε με δύο παραδοσιακούς σκοπούς της πατρίδας του, που μιλάνε για ξενιτειά και το παραπονεμένο τραγούδι του Μαχρέμπ έφερε ένα δάκρυ σε πολλών τα μάτια.

Και οι δύο είναι δάσκαλοι στην πατρίδα τους. Ο Βιίρι διδάσκει μουσική και έπαιζε σε συμφωνική ορχήστρα. Ο Μαχρέμπ μαθαίνει γράμματα σε μικρά παιδιά.

Μιλώντας για τους προγόνους τους, το Δαρείο και τον Ισκεντέρ (Μεγαλέξαντρο), που αναφέρουν με δέος το όνομα του ακόμη στην πατρίδα του, είπε ότι υπάρχουν ακόμη απόγονοι του σε απομακρυσμένες περιοχές. Ένδοξο παρελθόν, δύσκολο παρόν, άγνωστο μέλλον για τους δύο λαούς. Δύο λέξεις μας ενώνουν. ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ