15.10.2014 15:19

Μηδενικές οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Με τις παραγγελίες να βρίσκονται από μηδενικές έως ελάχιστες οι πρατηριούχοι της Χίου αναμένουν σήμερα τη διάθεση πετρελαίου από τις εταιρείες ώστε και οι ίδιοι με τη σειρά τους να μπορέσουν να το διοχετεύσουν στους πελάτες τους.
Οι τελευταίοι πάντως δείχνουν από αδιάφοροι μέχρι απρόθυμοι να προχωρήσουν στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης, αναμένοντας και την τελική τιμή του κι επωφελούμενοι της καλοκαιρίας.
Τα περισσότερα πρατήρια της Χίου έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών εκροών οπότε δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη διαδικασία, αφού, όσοι δεν διαθέτουν ως την Τρίτη 14 Οκτωβρίου συστήματα εισροών εκροών, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης.
Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στην  έλλειψη ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές αφού οι παραγγελίες σε κάποια πρατήρια είναι μηδενικές. «Η μικρότερη παραγγελία που θα κάνω στην εταιρεία θα πρέπει να είναι 3.000 ευρώ.  Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να έχουμε κάποια προ- παραγγελία, κάπου να μπορούμε να πουλήσουμε. Και μέχρι στιγμής οι παραγγελίες μας είναι μηδέν. Δεν μπορώ να βγάλω από το μαγαζί 3.000 ευρώ και να τα έχω να... κάθονται», διαπιστώνει στον «π» πρατηριούχος.
Παρότι η τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οριστικοποιείται την τελευταία στιγμή, αναμένεται στη Χίο να κυμανθεί από 1,05-1,10 ευρώ το λίτρο περίπου.
Σημειώνεται ότι μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών η τιμή του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στο 1,04-1,06 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρσι διαμορφώθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο. Για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης η τιμή θα είναι φθηνότερη προς 0,71-0,72 ευρώ το λίτρο, περίπου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ