29.7.2013 11:10

Μια θέση στον ήλιο

400 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 55 ΘΕΣΕΙΣ ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Κόσμος και κοσμάκης μαζεύτηκε στο Δήμο Χίου προκειμένου να καταθέσει αίτηση για μια εκ των 55 θέσεων οκτάμηνης σύμβασης που αφορούν στις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και άλλων υποχρεώσεων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατατέθηκαν 396 αιτήσεις που όμως μπορεί να αυξηθεί και άλλο, αν συνυπολογιστεί ότι αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους έχουν καταθέσει διπλό ενδιαφέρον.

Από το αποτέλεσμα της διαδικασίας κρίνεται και η σταθεροποίηση της κατάστασης με τα απορρίμματα που έχει λάβει αρνητικές διαστάσεις και προκαλεί τριγμούς στη σχέση Δήμου- πολιτών. Σε πολλά σημεία του νησιού τα απορρίμματα δεν έχουν μαζευτεί, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο με την πρόσληψη των 55 συμβασιούχων εκφράζεται η πεποίθηση ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι υποστελεχωμένη, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και με αδυναμία να εξυπηρετήσει το σύνολο των υποχρεώσεων του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ